top of page

Wat moet je wegdoen? 

Niets.  Je leest het goed. En dat is fijn, want nu houdt niets je meer tegen om met je eerste capsule te beginnen. Geen stress over wat je weg ‘moet’ doen. En later geen spijt van wat je weg hebt gedaan. Al je kleding die je niet selecteert voor je seizoenscapsule, bewaar je. Je mág natuurlijk wel wat wegdoen, maar doe dat gewoon niet in het begin. Het leren dragen van een capsulecollectie is een proces. Leren wat je niet of bijna nooit draagt is dat ook. Pas als je echt hebt ervaren welke items je vaak draagt en welke niet, dan is het tijd om afscheid te nemen. Meestal is dat na één of twee capsules. 

IMG_2501.jpeg
IMG_2463.jpg

Wat doe je met de items die niet in de capsule komen?

Het antwoord is simpel, bewaar ze. Waar en hoe, hangt natuurlijk een beetje af van hoe je woont. Maar altijd geldt eigenlijk wel: gewoon ergens in huis of in je kast. Je kunt de kleding die je niet selecteert bewaren in dozen, maar je kunt de bewaarcollectie ook in je kledingkast bewaren. Herorganiseren daarvoor eerst je kast, vouw alles wat bewaard moet worden op. Leg het op stapels. Dek vervolgens deze stapels af met een handdoek of bijvoorbeeld een hoeslaken. Sommige vrouwen hebben zo’n grote kast dat ze de ene helft gebruiken voor hun capsule en de andere als opslag. 

En als je meer wil meer weten?

Dat kan, er zijn verschillende manier om meer te weten te komen. Het makkelijkst is om het boek te lezen. Maar je kunt ook een persoonlijk consult of workshop boeken. Of neem contact op per mail of DM.

  • Instagram

Het boek 'de Capsulegarderobe'  ISBN 9789402315868 

kan je ook hier of hier of hier bestellen

of koop het bij je lokale boekhandel.

67BD875F-B278-4060-A083-F7C589EE18AD.jpg
A2C4FCAE-D2BE-41BF-851A-A3574C9BAB38.jpg

Hoe en wanneer begin je? 

Gewoon nu. Je kunt altijd, op elk moment, beginnen. Wat je nodig hebt, is drie uur vrije tijd. Stel vast welk seizoen het is (het maakt niet uit of het seizoen al halverwege is) en begin bij het begin bij stap 1. Is een seizoen bijna ten einde, ga dan aan de slag met het volgende seizoen. Dat je dan een weekje eerder met je capsule begint en die dus wat langer draagt, verandert niets aan het aantal of selectieproces. 

Waarom verander je vier keer per jaar van garderobe?

Als je elk seizoen wisselt, heb je minder kleding in je kast, meer overzicht, zicht op wat je vaak draagt en waarom het in je kast ligt. En je raakt er minder snel op uitgekeken. Leven met de seizoenen is ook mindful: het vermindert stress, verbetert je focus, en creativiteit en emoties hebben minder invloed op je gedrag en beslissingen. Kortom, goed voor je humeur. Ook is het na drie maanden heerlijk om weer eens andere kleding door je handen te laten gaan, je kleding voelt weer als nieuw. Het wordt zelfs iets om naar uit te kijken. 

IMG_2536.jpg
Let's Work Together :)
bottom of page